Fodbold i Lissabon

Benficas hjemmebane i Lissabon

Danske klubfodboldhold og det danske landshold har i de seneste år flere gange prøvet kræfter på grønsværen med enten det portugisiske nationalmandskab eller et af de store kendte fodboldhold fra bl.a. Lissabon.

Det har øget interessen for portugisisk fodbold generelt. Om den nogen sinde kommer på højde med interessen for spansk og engelsk fodbold må tiden vise – det afhænger jo nok i høj grad af de portugisiske holds succes i de store turneringer

Sporting Lissabon og SL Benfica

I Lissabon findes 2 af Portugals 3 store hold, nemlig Sporting Lisbon og SL Benfica, og de har, siden Sporting i 1907 vandt 2-1 over Benfica, været arvefjender.

Estádio José Alvalade

Sporting Lissabon hjemmestadion er det flotte Estádio José Alvalade, der blev indviet den 6. august 2003 og benyttet flittigt under EM i 2004. Det har plads til ca. 54.000 tilskuere

Estadio da Luz

Benfica holder til på det moderne Estadio da Luz, som i 2003 afløste det gamle, som havde plads til over 120.000 tilskuere og dermed var et af verdens største stadions. Det nye har plads til omkring 66.000 tilskuere.

Sådan køber du billetter til fodboldkampe i Lissabon

Sæsonen løber fra september til midt juni og de fleste kampe spilles om søndagen. Billetprisen ligger på mellem € 25 til € 50 og købes på stadion på kampdagen. Eventuelt kan de købes til en lidt højere pris hos ABEP ticket agency, der ligger på Praca dos Restauradores.

Vil du sikre dig billetter til en fodboldkamp i Lissabon hjemmefra, kan du med fordel benytte Arte.

Fodboldklubbernes hjemmesider
Benfica
Sporting Lissabon

Område: 
Oplevelser: