Kystbyen Cascais – fiskerleje og eksklusiv badeby

Cascais tæt på Lissabon

Fra Cais do Sodré-stationen i Lissabon kan du tage toget til Cascais. Cascais er en tidligere fiskerby, der ligesom sin nabo Estoril i begyndelsen af den 20. århundrede blev et yndet tilholdssted for royale og velhavende europærer.

I dag er det en indbydende kosmopolitisk by med elegante indkøbsstrøg, luksuriøse villaer og fashionable butikker, restauranter og barer.

Tydelig fiskerifortid

Rødder fra tidligere tiders fiskeri findes stadig i Cascais - du kan hver eftermiddag overvære en livlig fiskeriauktion, der foregår på byens centrale strand. Her ser du også de karakteristiske farvestrålende fiskerbåde.

Fra Castro Guimarães Museum, der ligger i et fornemt palæ omgivet af en vidstrakt have, er der en vidunderlig udsigt over havet. Indenfor er mange af rummene sat i stand, så de står fuldstændig, som da beboerne efterlod dem.

Tager du traveturen ud ad kystvejen, når du i løbet af 20 minutter frem til et fantastisk syn, Boca do Inferno (helvedes mund). Her slår kraftfulde, høje bølger fra Atlanterhavet ind i grotter, som havet har udhulet i klipperne. Larmen er øredøvende!

Læg vejen forbi Estoril

Cascais' bedste strand, der også er et tilløbsstykke for surfere, er Guincho-stranden, som du kan komme til med bus, der afgår udenfor stationen. Fra Cascais’ bymidte er der en gangsti langs havet ind mod Estoril, hvor du eventuelt kan slutte dagen, før du tager tilbage til Lissabon.

Lissabon byder på mange dejlige udflugtsmål - både i og uden for byens grænser. Se højdepunkterne i denne oversigt.

Område: 
Oplevelser: