På cykel i Lissabon

Oplev Oriente stationen på din cykeltur i Lissabon

På cykel i Lissabon. Ja, det lyder som en dårlig joke. Hvem kan overhovedet få den idé at cykle i Lissabon?

Højtråbende bilister, sporvogne og ikke mindst sporvognsskinner, mange stejle bakker og brostensbelægningen ikke lige de perfekte omgivelser for selv den mest passionerede cyklist. Men faktisk er der et par undtagelser, der bekræfter reglen, når det drejer som om at cykle i Lissabon.

På cykeltur i Parque das Nacões

Bikeiberia i centrumsbydelen Baixa er stedet for dig, der ønsker at udforske Lissabons charmerende kroge via pedalkraft. Tag blandt andet en tur rundt i Parque das Nacões, og nyd det smukke område, hvor den futuristiske arkitektur står i stor kontrast til Lissabons mangle gamle kvarterer, der ligger blot nogle få kilometer herfra.

Parken blev opført til Verdensudstillingen i 1998, og blandt de mange oplevelser du kan få her, er der særligt tre, som du ikke må gå glip af:

1) Det imponerende oceanarium (akvarium for havdyr), der er verdens næststørste af sin art.

2) Den flotte Vasco da Gama-bro, opkaldt efter en af landets store opdagelsesrejsende, hvis knejsende pyloner bærer broen over Tejo-floden. Da den stod færdig i 1998 var den med sine 17 km Europas længste bro. Den har samme længde som tunnel/-broforbindelsen mellem Danmark og Sverige.

3) Sidst men ikke mindst den fantasifulde station, Oriente, der er en af byens mest moderne bygninger. Læg især mærke til kakkel-udsmykningen ved indgangen til metroen – her har man videreført en stolt portugisisk tradition.

Cykeltur langs promenaden i Lissabon

Et andet sted i Lissabon, der egner sig til cykelkørsel, er en ca. 5 km lang strækning ad promenaden langs Tejo-floden. Den går fra ca. 1 km vest for Doca de Santo Amaro til Belem og Praia d’Algés. Her kan du med fordel også benytte dig af Bikeiberias udlejningscykler.

Vil du vide lidt mere om de enkelte bydele i Lissabon? Så læs mere om Alfama, Bairro Alto, Baixa, Belém, Cascais og Estoril.

Område: 
Oplevelser: